Start van hoofdcontent

112

nl

OM: Beruchte Ajaxhooligan 'Polletje' moet 15 maanden de cel in

4 oktober 2017, 16.16 uur · Aangepast 4 oktober 2017, 16.34 uur · Foto: Archieffoto - Ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Het Openbaar Ministerie heeft 15 maanden cel geëist tegen de beruchte Ajax-hooligan Martin van der P. voor verboden wapenbezit. Het wapen werd deze zomer bij 'Polletje' thuis aangetroffen.

Agenten hielden Van der P. deze zomer in de gaten na een tip over het wapenbezit, schrijft Het Parool dat bij de rechtszaak was. 'Achteraf niet slim, maar omdat ie me weleens matst, dacht ik: geef maar aan mij', sprak Van der P. 

Beruchte hooligan
'Polletje' kreeg in 2015 bekendheid als de bodyguard van de spelers als zij zich onder de fanatieke fans begeven. Ook stelde De Telegraaf dat hij regelmatig aanschuift bij vergaderingen binnen de club, iets wat de club altijd heeft ontkend.

Minstens een keer waren daarbij ook politiemensen aanwezig, die tot hun grote ongenoegen bemerkten dat ze aan tafel zaten met iemand die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een viervoudige moord. Polletje is veroordeeld voor het doodschieten van vier Hells Angels in Haarlem. 

Tijdens de rechtszaak dinsdag stelde 'Polletje' rustig te zijn. 'Ik ga niet schijnheilig doen en zeggen dat ik morgen werk heb, want dat is een lastig verhaal natuurlijk.'