Start van hoofdcontent

112

NL
V

Man knutselt granaat op Club ABE, club looft 30.000 euro beloning uit

4 oktober 2017, 16.39 uur · Aangepast 4 oktober 2017, 18.29 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van de man die de handgranaat bij club ABE heeft neergelegd. De club heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Club ABE is sinds het incident nog altijd gesloten.

Op de beelden is te zien hoe een man in de nacht van 23 op 24 augustus even voor vier uur naar de deur van de club loopt. Eerst plakt hij de handgranaat op het raam met tape. Voordat hij vertrekt, kijkt hij nog even of het explosief goed vastzit maar dan valt de granaat.

De man komt terug, pakt het explosief op en even lijkt het of hij vertrekt. Maar dan hangt hij het explosief alsnog aan de deur van de club.

Lees ook: Hostess gesloten club ABE schrijft emotionele brief: 'Wij staan voor een liefdevol Amsterdam' 

De granaat werd uiteindelijk in de vroege morgen gevonden door medewerkers van de reinigingsdienst. Zij schakelden de politie in, die de straat enige tijd heeft afgesloten. Ook werden er uit voorzorg verschillende woningen en winkelpanden ontruimd. 

abc5media_image_1

De eigenaar heeft zijn club meteen na het incident voor een week gesloten. De sluiting is inmiddels omgezet in een sluiting voor onbepaalde tijd door burgemeester Van der Laan. Vanaf het begin is de eigenaar van de club er 100% zeker van dat de dader zomaar een geweigerde bezoeker van de club zou kunnen zijn.

Lees ook: Club ABE vrijwillig week dicht na vondst granaat: 'We zijn in totale shock'

De politie is opzoek naar mogelijke getuigen of mensen die meer informatie hebben over de man. Zij kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.