Start van hoofdcontent

112

nl

Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina herinneren

5 oktober 2017, 18.13 uur · Aangepast 5 oktober 2017, 18.53 uur

Er is nog altijd weinig duidelijk over het lot van Sabrina Oosterbeek uit Zuidoost, sinds de avond van 7 maart is ze niet meer gezien. Sjonny W. zou de laatste zijn geweest die haar zag en nog seks met haar had.

De 44-jarige W. moest vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen, hij wordt verdacht van twee moorden. Behalve Oosterbeek heeft hij volgens het Openbaar Ministerie ook de Roemeense prostituee Mirela Mos vermoord. Het lichaam van Mos werd op 15 november 2004 gevonden in Zuidoost: in stukken gehakt en in vuilniszakken gedumpt. Op één van die zakken is mogelijk een DNA-spoor van Sjonny gevonden. 

Lees ook: Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord in Zuidoost

Geen herinneringen door drugs
De huisschilder werd in juni dit jaar aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning en moord op de 30-jarige Sabrina Oosterbeek, zij wordt al sinds 8 maart vermist en is niet teruggevonden. Ze ging haar fiets verkopen en kwam nooit meer thuis.

Sjonny heeft verklaard dat hij op de avond van haar verdwijning met Sabrina drugs heeft gebruikt en seks heeft gehad. Ook heeft hij toegegeven haar fiets te hebben gekocht. Door het drugsgebruik kan hij zich alleen niet goed meer herinneren hoe het is gegaan met de fiets of hoe de avond verder is verlopen. 

De officier van Justitie vindt de gelijkenissen in de twee zaken zeer opvallend. In beide gevallen zijn het vrouwen met wie W - al dan niet tegen betaling - seks had. 'En in beide gevallen is er na contact met W. niets meer van ze vernomen.'

Lees ook: Amsterdammer aangehouden in onderzoek naar vermissing Sabrina Oosterbeek

1+1=3?
Het Openbaar Ministerie heeft geen open vizier, stelt de advocaat van W. 'Het OM redeneert volgens de regel 1+1=3. De zaken worden met kunst- en vliegwerk aan elkaar verbonden', zegt raadsman Maarten Pijnenburg. 'Stelling dat W. Sabrina als laatst heeft gezien, is een aanname. Dat zegt niet dat hij iets te maken heeft met de verdwijning.'

Pijnenburg kan zich ook niet vinden in het beeld dat van W. in de media is gecreëerd. 'Zo heeft zijn ex verklaard dat hij lief en zorgzaam is. Ook deskundigen schetsen geen agressief beeld van W. Alles bij elkaar is er volstrekt onvoldoende bewijs' tegen hem.'

De rechtbank oordeelde echter anders, W. moet zijn zaak in de cel afwachten tot deze over drie maanden weer verder gaat.