Start van hoofdcontent

112

NL
V

Achthonderdduizend euro gevonden in woning IJburg

6 oktober 2017, 18.27 uur · Aangepast 6 oktober 2017, 18.46 uur

De politie heeft eind augustus een grote hoeveelheid geld en dure horloges gevonden in een woning aan de IJburglaan. Het gaat om ruim achthonderdduizend euro. Ook in een geparkeerde auto werden flinke bedragen gevonden.

In de woning werden op verschillende plekken grote hoeveelheden geld gevonden. Bijelkaar ruim achthonderdduizend euro. Daarnaast vond de politie ook nog dure horloges. Alle goederen zijn in beslag genomen. De 47-jarige bewoner van het pand is op verdenking van witwassen aangehouden.

Eerdere aanhouding
De politie onderzocht de woning op de IJburglaan naar aanleiding van een eerdere aanhouding. Een 29-jarige Amsterdammer hield zich verdacht op met een auto bij het pand. Tijdens het controleren van de auto trof de politie een tas aan met negentigduizend euro in contanten. Ook werd de man gefouilleerd, daarbij trof de politie nog eens vijfenveertighonderd euro aan. Ook deze man is aangehouden op verdenking van witwassen.

Na grondig onderzoek van de politie vonden zij nog eens zeventigduizend euro in een verborgen ruimte in de auto. Ook dit geld en de auto zijn in beslag genomen.