Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerkers afvalverwerkingsbedrijf mogen terrein niet verlaten, ontsmetting noodzakelijk

6 oktober 2017, 21.47 uur · Aangepast 7 oktober 2017, 00.33 uur · Foto: Inter Visual Studio / Nickelas Kok

Zo'n 120 medewerkers van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in het Westelijk Havengebied mogen het terrein van hun werkgever sinds vanmiddag niet af.

In of bij het pand is mogelijk asbest gevonden. Het asbest zou zijn meegekomen met staalgrit dat bij AEB bezorgd is. Het bedrijf dat dat leverde heeft het AEB later gebeld, omdat er een vermoeden is dat er asbest tussen zat.

Decontaminatie-units
De poort is van het Afval Energie Bedrijf inmiddels gesloten. Het AEB heeft voor avondeten gezorgd. Ook zijn er drie zogenoemde decontaminatie-units geplaatst. Daarin moeten medewerkers zich uitkleden en douchen. Als dat gebeurd is mogen ze het terrein af.

Het douchen en omkleden duurt bij elke medewerker een paar minuten. De verwachting is dat aan het eind van de avond alle 120 personeelsleden naar huis zijn. 

Andere bedrijven
Volgens medewerkers is het mogelijk met asbest besmette staalgrit ook bij andere bedrijven bezorgd en vinden daar soortgelijke voorzorgsmaatregelen plaats. Om welke bedrijven het gaat is onduidelijk. 

Een woordvoerder laat weten dat er geen gevolgen zijn voor de vuilverwerking van de stad. Vijf van de zes verbrandingsketels zijn namelijk nog in bedrijf.

Personeel afvalverwerkingsbedrijf AEB wordt sinds vanmiddag binnen gehouden, er is mogelijk asbest gevonden zeggen medewerkers #AT5 pic.twitter.com/7XV71rvwxI

— Jelle de Gee (@Jelledeg) October 6, 2017