Stad

Café Lellebel viert 20-jarig bestaan met musical

10 oktober 2017, 11.08 uur · Aangepast 10 oktober 2017, 12.33 uur

Google Maps
Google Maps

Er is een musical gemaakt over café Lellebel op de Utrechtsestraat.

Het café maakte de laatste twintig jaar naam als belangrijke uitvalsbasis voor dragqueens. De musical wordt volgende week opgevoerd in het Polanentheater in West. De musical is bedacht door Hans Wijtenburg, de uitbater van het café. Hij schreef het stuk nadat hij zelf meespeelde in theaterproducties.

Wijtenburg is al ruim een half jaar bezig om de musical gestalte te geven. Regie, productie en spelers zijn mensen uit de horeca, travestie en toneelwereld. 'Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LHBTIQ-gemeenschap', aldus de uitbater.

De musical vertelt het verhaal van een 30-jarige man die nog thuis woont bij zijn moeder. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam. 'Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals... een hippie, een masseur, een leather bear, een transseksuele danseres, een dragking, travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage.'