'Bazen Formule 1-circus gecharmeerd van Amsterdams stratencircuit'

Max op de Mauritskade? De Amerikaanse eigenaren van het Formule 1-circus zouden het graag zien gebeuren. Eén van hen zou zelfs al op bezoek zijn geweest om eens te kijken wat er mogelijk is.

Volgens Motorsport.com is Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1, in Nederland geweest. Er liggen al gerenommeerde cricuits in Assen en Zandvoort maar de voorkeur zou volgens het racemedium liggen bij een stratenrace. 

Nu de populariteit van Max Verstappen nieuwe hoogtes aanneemt is het voor de raceklasse commercieel ontzettend interessant om een race in Nederland te organiseren. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1985 in Zandvoort. 

Over de trambaan
De F1/bazen zou dan denken aan een stratencircuit in Rotterdam maar ook zeer enthousiast zijn over Amsterdam. Het zal de Amerikaan vast zijn opgevallen dat het logistiek gezien wat lastig wordt om met 300 kilometer per uur door de binnenstad te rijden. Of verkiest men dan de brede wegen in Zuidoost of Noord? 

In Rotterdam is men in ieder geval al wat meer bedreven in het organiseren van race-evenementen. Daar werd al enkele keren een demonstratie gehouden met auto's uit de koningsklasse.