Ajax-trainer Nordin Wooter op de vuist met voetbalvader op De Toekomst

Ajaxtrainer Nordin Wooter is vorige week slaags geraakt met een voetbalvader op het parkeerterrein van De Toekomst. De twee kregen ruzie over de speelminuten van een jeugdspeler na een oefenwedstrijd van Ajax B2.

Ajax heeft de jeugdspeler laten weten dat hij niet meer terug hoeft te komen bij de club. Dat heeft ermee te maken dat de jeugdspeler voor zijn vader opkwam toen hij werd aangevallen. Het incident gebeurde vorige week dinsdagavond. 

Nadat de familie van de jeugdspeler een wedstrijd van Ajax B2 had bezocht, waren ze in de auto gestapt. Toen de vader, een oud-werknemer van de club, trainer Nordin Wooter in een auto zag zitten, maakte hij naar eigen zeggen een opmerking over de weinige speelminuten van zijn zoon. 

Worsteling
Daarop is de vader naar eigen zeggen door Wooter aangevallen, werd hij over het autoportier gegooid en in de worsteling die daarop volgde, deelden beiden klappen uit. De zoon kreeg ook een tik toen Wooter hem wegduwde. Omstanders hebben Wooter uiteindelijk tot bedaren gebracht, zegt de vader. 

Zowel de vader als de zoon, die acht jaar actief was in de Ajax-jeugd, hebben te horen gekregen dat ze niet meer welkom zijn op De Toekomst. Nordin Wooter is er vanaf gekomen met een ernstige waarschuwing. Zowel de vader als Nordin Wooter hebben aangifte gedaan. 

Ajax erkent dat er 'een incident' is geweest waarbij een vader en een jeugdtrainer van de club betrokken zijn geweest. De club heeft daarna omstanders om getuigenverklaringen gevraagd en contact met het Openbaar Ministerie gehad. 

Aangifte en gebiedsverbod
'Door de betrokken trainer is aangifte gedaan (openlijke geweldpleging) vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader', laat Ajax in een schriftelijke reactie weten. Los van de aangifte heeft Ajax hem een gebiedsverbod opgelegd: hij mag niet niet meer in de buurt van De Toekomst komen.  

De zoon is inderdaad uit de opleiding gezet, beaamt de club. 'Omdat de basis om verder samen te werken ontbreekt', schrijft een woordvoerder. Overigens vindt de club ook Wooters reactie buiten proportie. 'De jeugdtrainer heeft een ernstige waarschuwing van Ajax gekregen, omdat wij ook zijn handelen in deze situatie afkeuren.'