Verdachte deed kaappoging op Kempen Airport

De derde verdachte die betrokken was bij de ontsnappingspoging van een Amsterdamse crimineel in Limburg zou een helikopter hebben willen kapen op vliegveld Kempen, dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Nog voordat hij de helikopter in kon stappen werd de man door meerdere politie-eenheden aangehouden, dat bevestigt de beheerder van het vliegveld in Budel aan de krant. Op het vliegveld staan meerdere helikopters gestationeerd. Eén van die helikopters had dus gebruikt moeten worden als ontsnappingsmiddel, als het aan de criminelen had gelegen. 

Lees ook: Amsterdamse criminelen wilden helikopter kapen voor bevrijding gedetineerde 

De politie maakte woensdagavond bekend dat er meerdere verdachten zijn aangehouden bij een grote politie-actie in het Limburgse Roosteren, één van die verdachten werd daarbij doodgeschoten. De actie was gericht op criminelen die van plan waren een helikopter te kapen om daarmee vervolgens een veroordeelde Amsterdamse crimineel uit de gevangenis in Roermond te helpen ontsnappen. 

Nog niet iedereen gepakt
Het onderzoek is nog in volle gang en er wordt nog gezocht naar voortvluchtige verdachten. Zo wordt Brabanders gevraagd uit te kijken naar twee of drie Noord-Afrikaanse mannen met donkere kleding.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie