Street art 'cadeautje' van Keith Haring te zien in Stedelijk Museum

Een enorm doek van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring is opnieuw te bekijken in het Stedelijk Museum. Hij maakte het werk 31 jaar geleden als 'cadeautje' voor het museum.

Het Stedelijk organiseerde destijds een expositie rondom Haring. De kunstenaar zag de humor er wel van in dat zijn street art in een museum zou hangen en maakte speciaal voor de gelegenheid een doek van 240 vierkante meter.

Na de expositie lag dit doek lange tijd in het depot, maar vanaf nu wordt het plafond van het museum ermee gesierd. Kunstenaar Jan Rothuizen is erg onder de indruk. 'Jezus, dat is toch wel heel mooi.'

Tekenen en blowen
Rothuizen leerde Haring 31 jaar geleden kennen op straat. De kunstenaar was toen nog niet erg bekend en liep enigszins verdwaald door de stad. Na een tekening van Rothuizen en een vriend te hebben gezien, besloot de Amerikaan zich op sleeptouw te laten nemen door het duo. 'Hij ging mee naar huis, we gingen tekenen, blowen en kochten spuitbussen voor hem kopen om dit werk te maken', aldus Rothuizen. 

Het doek lijkt ook bezoekers anno 2017 nog te boeien. 'Je kunt vrolijk worden van zoiets', aldus één van de geïnterviewde kunstliefhebbers. Het kunstwerk is tot juni volgend jaar in het museum te zien.