Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ex-directeur Slotervaartziekenhuis vervolgd voor verduistering

13 oktober 2017, 20.52 uur · Aangepast 13 oktober 2017, 21.15 uur

Aysel Erbudak, ex-directeur van het Slotervaartziekenhuis, wordt verdacht van verduistering van 1,2 miljoen euro en valsheid in geschrifte. Ze moet volgende maand voor de strafrechter verschijnen.

De Fiod, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, verdenkt Erbudak al sinds het voorjaar van 2014 van fraude na een huiszoeking in haar toenmalige woonplaats Beverwijk. Dat meldt Het Parool.

Het gaat om de periode dat Erbudak bij het ziekenhuis aan het roer stond, waar ze in 2006 aantrad. Begin 2013 werd ze na een machtsstrijd met de overige directieleden ontslagen.

Lees ook: 'Erbudak handelde niet in belang Slotervaarziekenhuis'

Onderzoek van de administratie bracht malversaties aan het licht, waar ze waarschijnlijk nu voor terechtstaat. Uit eerder onderzoek van de Ondernemingskamer bleek dat Erbudak in 2011 ten kosten van het Slotervaartziekenhuis 2 ton in eigen zak stak. Ook gebruikte ze 1 miljoen euro van het ziekenhuis om een toeristisch resort in Turkije te kopen.

Begin 2015 werd ze veroordeeld tot het terugbetalen van 1,7 miljoen euro, waartegen ze in beroep ging. In mei van dat jaar werd ze door de rechtbank failliet verklaard.

De zaak dient op 23 november.