Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Astrid Holleeder naar Amerika voor opnamen televisieserie Judas'

16 oktober 2017, 09.48 uur · Foto: Lebowksi Publishers

Astrid Holleeder gaat naar Amerika om aanwezig te zijn bij de opnamen voor de televisieserie over haar bestseller Judas. Afgelopen week werd bekend dat het boek over haar leven en de getuigenissen tegen haar broer Willem Holleeder wordt gebruikt als inspiratie voor een Amerikaanse televisieserie.

'Het is moeilijk te bevatten dat Judas wereldwijd zo goed is ontvangen. In Amerika kennen ze mijn broer niet eens, maar toch waren alle topproducenten razend enthousiast en wilden ze allemaal de rechten kopen', zegt ze tegen De Telegraaf.

Lees ook: Amerikaanse televisieserie over boek Judas

'Je probeert je te ontworstelen aan je verleden, maar datzelfde verleden haalt me steeds in. Gelukkig brengt het me dankzij mijn boek nu ook een aantal positieve dingen.'

Best verkochte boek
Judas is het best verkochte boek van 2016. In het boek beschrijft Astrid Holleeder de gebeurtenissen als de zus van 's Nederlands bekendste crimineel. Zo schrijft ze over de Heineken-ontvoering en impact daarvan op alle familieleden. Ook spreekt ze over haar jeugd, haar kinderen en haar werk als advocate.

Het boek is in meerdere landen uitgegeven. In het voorjaar van 2018 is deze ook te koop in de Amerikaanse boekenwinkels. Verwacht wordt dat de serie dan ook op de televisie in Amerika te zien zal zijn.