Start van hoofdcontent

112

nl

Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Westpoort zo goed als uit

16 oktober 2017, 18.10 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 00.35 uur

Bij afvalverwerkingsbedrijf AEB aan de Australiëhavenweg heeft vanmiddag een grote brand gewoed. De brandweer meldt dat de brand brak uit in een opslagloods waar ook batterijen lagen opgeslagen. Rond 18:00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De loods kan als verloren worden beschouwd. Brandweerlieden hebben weten te voorkomen dat de brand oversloeg. De loods was voor een kwart gevuld met onder andere batterijen en tl-buizen. Het vuur woedde in het lege gedeelte van de loods.

Rookwolken
Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd hieruit weg te gaan. Of er giftige stoffen in de lucht zitten, is door een meetploeg van de brandweer onderzocht. De grote zwarte rookwolken namen al snel af.

Slopen
Nu de brand meester is zijn brandweerlieden begonnen met het slopen van de loods. Op deze manier kunnen zij de laatste brandhaarden in de loods bereiken.

Vorige maand was er ook al een brand in de Westpoort. Toen kringloopwinkel Rataplan getroffen. Het magazijn ging toen in vlammen op. In mei woedde er een brand bij het afvalbedrijf Icova. Deze brand was pas na 88 uur uit. 

Grote brand bij Amsterdam. Laat je op de weg niet afleiden. Vanaf huis kun je veilig meekijken: https://t.co/wV7SM4C6re pic.twitter.com/Is1ubyxQtX

— VID (@vid) October 16, 2017