Start van hoofdcontent

112

nl

Meisje (14) besmeurd door agressieve vrouwenmepper in Vondelpark

20 oktober 2017, 16.23 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 17.33 uur

De politie is op zoek naar een man die vanochtend in het Vondelpark een onbekende substantie in het gezicht heeft gesmeerd bij een 14-jarig meisje. De man heeft de afgelopen maanden mogelijk vaker toegeslagen.

Het laatst bekende incident gebeurde vanochtend rond 8.00 uur. De man gaf het slachtoffer een trap in haar knieholte bij de brug langs het kinderbadje richting de rozentuin. Daardoor verloor ze haar evenwicht. Direct daarna kreeg het meisje een klap en de substantie in haar gezicht. Onderzoek moet uitwijzen waar het goedje uit bestaat.

De politie is op zoek naar een licht getinte man, smal postuur, sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwart broek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen. Ze roept getuigen op zich te melden.

In het Vondelpark werden vorige week kort na elkaar al twee fietsende vrouwen mishandeld, mogelijk door dezelfde dader. De politie zei de zaak hoog op te nemen en had 'maatregelen' genomen. De man is echter nog steeds voortvluchtig.