Start van hoofdcontent

112

nl

Substantie waarmee vrouwen in Vondelpark werden besmeurd ongevaarlijk

26 oktober 2017, 17.48 uur · Aangepast 26 oktober 2017, 18.15 uur · Foto: Eva Janssen / Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Het stinkende spul waarmee vier vrouwen de afgelopen weken zijn besmeurd was niet gevaarlijk. Dat concludeert de politie na onderzoek.

Het gaat volgens de politie niet om 'een zuur of andere gevaarlijke substantie', maar wat het dan wel is blijft onduidelijk. 'Omdat alleen de dader weet om welk substantie het gaat wil de recherche niet bekend maken om wat voor stof het gaat', meldt de politie.

Lees ook: Meisje (14) besmeurd door agressieve vrouwenmepper in Vondelpark

In de vier zaken waarbij slachtoffers zijn besmeurd, houdt de recherche er rekening mee dat dit mogelijk één en dezelfde dader zou kunnen zijn. 'Het besmeuren heeft opvallend veel raakvlakken met elkaar. Ook de omschrijving van de verdachte vertoont sterke gelijkenissen.'

Mishandeld
De vier vrouwen zijn daarnaast ook mishandeld. Nog eens vier vrouwen zijn ook aangevallen in het Vondelpark, maar niet besmeurd. Het lijkt de politie 'erg onwaarschijnlijk' dat degene die de vrouwen besmeurd verantwoordelijk is voor alle acht mishandelingen. 'Daarvoor verschillen de signalementen en het soort incident te veel van elkaar.'

Lees ook: Vrouwen aangevallen in Vondelpark: zeker vier met stinkende substantie besmeurd

De verdachte die de vrouwen besmeurde heeft een licht getinte huidskleur, is tussen de 25 en 35 jaar oud en heeft een smal postuur. Hij is nog altijd niet opgepakt. Wie getuige is van een mishandeling, wordt gevraagd meteen 112 te bellen.