Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studentenzoldertje (23m2) voor 200.000 euro? Binnen drie dagen verkocht!

27 oktober 2017, 13.39 uur · Aangepast 27 oktober 2017, 16.31 uur · Foto: Google Street View

Een kleine studio in die De Pijp te koop stond voor 2 ton, is na drie dagen al verkocht onder voorbehoud. De makelaar mag nog niet zeggen wat de verkoopprijs is, maar noemt de vraagprijs, ruim 8600 euro per vierkante meter, een 'reëel bedrag'.

Volgens de makelaar was er veel interesse voor het appartement, dat uit één kamer bestaat. In de advertentie staat dat er genoeg ruimte is om een bed neer te zetten 'en een prima bank'. 'Zie jij de mogelijkheden?', is er te lezen.

'Perfect voor starters'
Het appartement wordt aangeprezen als de perfecte woonruimte voor starters, young professionals en studenten. Het ligt aan het begin van de Albert Cuypmarkt en bestaat niet alleen uit de kamer van 23 vierkante meter, maar heeft ook een dakterras van 19 vierkante meter. In de advertentie is te lezen dat je er kunt wonen als 'een God in Frankrijk'.

Ook staat er dat je er een prachtig uitzicht hebt over de stad en het water. Wie op de kaart kijkt, ziet echter dat je helemaal door een dunne straat en vervolgens over de Stadhouderskade heen moet kijken, om vervolgens een heel klein beetje blauw te zien.

'Prachtig uitzicht'
Of er inderdaad 2 ton voor het appartement is betaald, mag de makelaar pas zeggen als de koop definitief rond is. De kans is groot dat de verkoopprijs zelfs hoger ligt. De makelaar laat weten dat meerdere partijen een bod hebben uitgebracht.

Volgens cijfers van onderzoeksbureau Calcasa werd in het afgelopen kwartaal 79 procent van de woningen in de stad voor de vraagprijs of meer verkocht, dus de kans is groot dat dat ook bij dit appartement het geval was.

Overigens is dit appartement lang niet uniek op Funda. In januari werd er nog een studio in het centrum aangeboden voor bijna 3 ton. Het appartement had een oppervlakte van maar 30 vierkante meter, en omdat het een kelder was, was er ook nog eens nauwelijks daglicht.