112

NL
V

Fietsers (16) gewond bij aanrijding met taxibusje Amstelveen

29 oktober 2017, 08.49 uur · Aangepast 29 oktober 2017, 12.05 uur

Twee fietsers zijn vannacht gewond geraakt bij een aanrijding op de Beneluxbaan in Amstelveen. De twee meisjes van beide 16 jaar werden rond 02.00 uur geschept door een taxibusje.

De twee Amstelveners fietsten samen over het fietspad en werden bij het oversteken bij de Van der Hooplaan aangereden. Beiden kwamen gewond op het wegdek terecht, een van hen raakte ernstig gewond.

Meerdere ambulances, politie en een mobiel medisch team kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Beide vrouwen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De taxichauffeur bleef ongedeerd, maar bleek erg geschrokken.

Vermoedelijk is een van de betrokken partijen door rood gereden. De fietsen en het taxibusje zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Een blaastest heeft uitgewezen dat de 51-jarige taxichauffeur, eveneens woonachtig in Amstelveen, geen alcohol had gedronken.

De politie roept getuigen op om zich te melden.

#Twee #meisjes op de #fiets tijdens #oversteken #geschept door #taxibusje. #Beneluxbaan van der Hooplaan #Amstelveen. Beide so naar zkh. pic.twitter.com/z2W0AB82dn

— Martin Damen (@martindamen58) October 29, 2017