Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Denk opent partijkantoor in Osdorp en wil strijd aangaan met xenofoben en parkeergelden

29 oktober 2017, 19.02 uur

De heren van Denk hebben zondagmiddag een partijkantoor geopend in Osdorp. Vanuit het kantoor wil de partij de strijd aangaan met onder meer xenofobie en parkeergelden

De kandidatenlijst wordt volgende week pas bekend gemaakt, daarom hoorden we van de Kamerleden de landelijke boodschap. 'We gaan de xenofoben hard aanpakken', zegt partijvoorzitter Selçuk Öztürk. 

Parkeertarieven
Jeugdwerkloosheid, vooral onder allochtone jongeren, en betaalbaar wonen staan hoog op de agenda. Maar ook: parkeertarieven. 

'Het is nog al raar als je per uur echt vijf euro per uur moet betalen als je gasten wil ontvangen, nou dat doet wat met de stad voor de gastvrijheid', aldus lijsttrekker Tunahan Kuzu. 

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen behaalde Denk in Amsterdam 28.000 stemmen. Daarmee kreeg de partij in Amsterdam meer steun dan de SP of PVV. Met zo'n uitslag zou goed zijn voor ongeveer drie zetels in de Stopera. 

DENK is officiëel in Amsterdam aangekomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Xenofoben hard aanpakken’, zegt partijvoorzitter Öztürk #AT5 pic.twitter.com/GZam95D0mr

— Jelle de Gee (@Jelledeg) October 29, 2017