Advocaat Plasman over aanklacht misbruik Brandt Corstius: 'Dit is veroordelen zonder proces'

'Als je ziet wat er over hem gepubliceerd is, daar lusten de honden geen brood van. Dat is veroordelen zonder vorm van proces.'. Dat zegt advocaat Peter Plasman, hij staat tv-producent Gijs van Dam bij die door Jelle Brandt Corstius beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Van Dam zat gisteren aan tafel in het televisieprogramma Pauw om zijn kant van het verhaal te doen. 'We hebben iemand gezien die zich genoodzaakt zag naar buiten te treden en te zeggen, ik ben degene die bedoeld wordt', zegt Plasman.

Lees ook: Beschuldigde misbruik Jelle Brandt Corstius: 'Standrechtelijk geëxecuteerd op basis van gelogen verhaal'

'Twee dronken jongens'
Volgens Van Dam betrof het een onschuldige vrijpartij: 'Het waren twee jongens die in een dronken bui seks hadden. Ik werkte er pas een jaar.' Brandt Corstius vertelde vorige week in Trouw over het incident.

'In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat verkrachting is. Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht', schrijft hij.

Lees ook: Jelle Brandt Corstius: 'Ik werd gedrogeerd en gedwongen tot orale seks'

Diezelfde dag vertelde hij bij DWDD dat het was gebeurd in zijn tijd bij tv-programma Barend en Van Dorp. Volgens Peter Plasman is zijn cliënt Van Dam vervolgens openlijk veroordeeld. 'Hij is de verkrachter, volgens Youp van 't Hek is hij de pisnicht. Volgens Matthijs van Nieuwkerk is hij de smeerlap. En ik kan nog een tijdje doorgaan. Heel veel mensen hebben geen enkele terughoudendheid. Wij doen aangifte van smaad en laster.'

Beelden: Inter Visual Studio