Jelle Brandt Corstius kwaad en verdrietig na uitzending Pauw

'Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien worden tot een potje gezelligheid.' Dat schrijft Jelle Brandt Corstius in een reactie op de uitzending van Pauw gisteravond. In het programma was de man te gast die Brandt Corstius vijftien jaar geleden verkracht zou hebben.

De journalist schreef vorige week in Trouw dat hij verkracht was in het begin van zijn televisiecarrière. Hij noemde geen naam in het stuk, maar gisteren bleek dat de door Brandt Corstius beschuldigde man televisieproducent Gijs van Dam is.

Lees ook: Advocaat Plasman over aanklacht misbruik Brandt Corstius: 'Dit is veroordelen zonder proces'

Van Dam zat samen met advocaat Peter Plasman bij Pauw om de beschuldigingen af te doen als leugens. De seks zou vrijwillig geweest zijn, niet geforceerd. Bovendien vond Van Dam dat hij het slachtoffer was geworden van smaad en kondigde hij aan aangifte te zullen doen tegen Brandt Corstius.

Aangifte
'De uitzending van Pauw van gisteren maakte mij kwaad, en verdrietig', schrijft Brandt Corstius vanochtend in een verklaring op Twitter. 'De reden dat ik dit verhaal vertelde, was ook om andere slachtoffers aan te sporen om eindelijk hun verhaal te vertellen, en hopelijk aangifte te doen. Om ze te steunen. De uitzending van gisteren was echter allesbehalve steunend. Niet voor mij, en niet voor al die andere slachtoffers.'

Lees ook: Jelle Brandt Corstius: 'Ik werd gedrogeerd en gedwongen tot orale seks'

Brandt Corstius geeft aan dat hij ook van plan is om aangifte te doen. Hij wordt inmiddels bijgestaan door topadvocaat Nico Meijering van Ficq & Partners.