Ouders van gewonde baby in gesprek met OLVG

Het OLVG heeft een brief gestuurd aan de ouders van Muhammed, de baby wiens voetje afgelopen week grotendeels verbrandde. In die brief nodigt het ziekenhuis de ouders van het kindje uit voor een gesprek.

'In het gesprek willen we de gebeurtenissen opnieuw met u doornemen en uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. (…) Wij hopen op deze manier de communicatie te herstellen', schrijft het ziekenhuis in de brief.

De ouders van Muhammed zeggen gebruik te willen maken van die mogelijkheid. Het gesprek gaat hoogstwaarschijnlijk volgende week plaatsvinden. 

Lees ook: Net geboren baby loopt ernstige brandwond op in OLVG: 'Hoe kon dit gebeuren?'

De ouders van Muhammed zijn vooral benieuwd naar de oorzaak van het incident, vertelde letselschadejurist Rachid Boudouan gisteren aan AT5. De familie ergert zich met name aan de vage communicatie vanuit het ziekenhuis. In eerste instantie zouden ze te horen hebben gekregen dat de wond al in de buik was ontstaan. Een tweede lezing is dat het mogelijk misging bij het geven van een prik meteen na de geboorte.

Voor het geven van die prik werd de voet van Muhammed opgewarmd met een plastic handschoen gevuld met water. Dat water hoort lauw te zijn, maar volgens Boudouan was het vermoedelijk kokend heet.

Zenuwschade
Muhammed kampt met een derdegraads brandwond en zenuwschade. Volgens het OLVG is inmiddels duidelijk dat de brandwond is ontstaan ná de bevalling. Over de details kan een woordvoerder niets zeggen, omdat het incident onderzocht wordt.  'Het is ongelooflijk vervelend. Een zeer uitzonderlijke situatie.'

Jurist Boudouan dient sowieso een klacht in bij het Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg.