Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Rutger Groot Wassink lijsttrekker GroenLinks, Eric Corton ook op kieslijst

4 november 2017, 22.11 uur · Aangepast 4 november 2017, 22.21 uur · Foto: AT5/Wikimedia/Miho

Het mag geen verrassing heten, maar Rutger Groot Wassink is de lijsttrekker voor GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij presenteerde vandaag de definitieve kieslijst.

De huidige fractieleden die in de raad zitten, staan allemaal binnen de top tien op de lijst. Er zijn ook enkele 'veelbelovende talenten', dixit GroenLinks, hoog op de lijst geplaatst. Zo staat duo-raadslid Lene Grooten nu op een derde plek, net onder Femke Roosma, die afgelopen periode al in de raad zat.

De nummer vier is Imane Nadif. Als ze in de raad komt, en die kans is groot op deze positie, dan zal ze ook nieuw zijn op de Stopera. Deniz Karaman is ook nieuw op de lijst. Hij staat op plaats zes. Nienke van Renssen (plaats elf) is ook nieuw. Op de conceptlijst stond ze nog hoger, plek negen, maar ze heeft haar plek moeten afstaan aan Dorrit de Jong.

Opvallend: GroenLinks heeft dit jaar COC-voorzitter Tanja Ineke en presentator en radio-dj Eric Corton weten te strikken als lijstduwer. Tweede Kamerleden Liesbeth van Tongeren en Bram van Ojik staan ook als 'duwers' op de lijst.