Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Lijsttrekker Mourad Taimounti gaat met DENK voor vijf á zes raadszetels

5 november 2017, 16.59 uur

Discriminatie op de arbeidsmarkt, ongelijkheid op de woningmarkt en de hoge parkeertarieven. Dat zijn de thema's waar de nieuwe lijsttrekker Mourad Taimounti van politieke partij DENK zich in Amsterdam voor wil inzetten.

'We spreken met name een groep aan die zich de afgelopen 20 á 30 jaar niet gehoord heeft gevoeld in Amsterdam. Dat is ook de groep die massaal op DENK heeft gestemd tijdens de landelijke verkiezingen,' aldus Taimounti.

Nieuw-West
DENK behaalde afgelopen maart bij de landelijke verkiezingen ruim 31.000 stemmen in de stad, wat het de vijfde partij maakte. In Nieuw-West werden zij zelfs de grootste. Tijdens deze verkiezingen stond Taimounti als zevende op de lijst.

Lees ook: 'Het gaat de hele tijd erover dat DENK polariserend bezig is, maar waaruit blijkt dat?'

Dat het in Nieuw-West soms onrustig is werd diezelfde maand nog duidelijk toen honderden Turkse Amsterdammers de straat op gingen vanwege de politieke spanningen tussen Nederland en Turkije. De ME moest zelfs ingrijpen.

Gelijke kansen
Taimounti was tijdens dit protest naar eigen zeggen met andere dingen bezig: 'Ik ben lijsttrekker voor Amsterdam en ik was kandidaat voor de Tweede Kamer. Ik ben heel erg bezig geweest met de problemen van de mensen in de wijk. Dat betekent dat je je bezig moet houden met "heeft mijn kind straks dezelfde kansen in het onderwijs", "heeft mijn zoon kans op een baan". Dat zijn dingen die mij aanspreken.'

Lees ook: DENK wil met vijf zetels het Amsterdams college in

Waar de nieuwe lijsttrekker zich wel mee bezighoudt zijn thema's als ongelijkheid en discriminatie, want volgens Taimounti zijn er op die vlakken nog grote stappen te zetten: 'Nog steeds gaat er op cruciale aspecten van de maatschappij heel veel fout. Op het gebied van arbeidsdiscriminatie, op het gebied van woningmarkt, op het gebied van onderwijs. Daar zie je dat er nog steeds een grote ongelijkheid bestaat. Dat willen wij heel hard gaan bestrijden.'

Vijf à zes zetels
Volgens Taimounti, die deelraadslid was in Slotervaart, is zijn verkiezingsprogramma niet alleen bedoeld voor inwoners van Nieuw-West, maar denkt hij dat zijn partij ook bewoners van de grachtengordel zal aanspreken. Hij rekent er dan ook op dat zijn partij in maart zeker vijf tot zes zetels zal bemachtigen.