Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Titel ver uit zicht voor Ajax na nieuw debacle voor eigen publiek

5 november 2017, 17.34 uur · Aangepast 6 november 2017, 14.38 uur · Foto: Jip Cohen

De titel raakt steeds verder uit het zicht voor Ajax. De achterstand op PSV groeit na een nieuwe thuisnederlaag tegen FC Utrecht naar mogelijk acht punten. En het is pas november.

En het spel van het team van Marcel Keizer geeft weinig reden tot optimisme. Dat werd door een gelukkige ruime overwinning in De Kuip tegen Feyenoord nog gemaskeerd maar FC Utrecht legde het gebrek aan creativiteit bij Ajax pijnlijk bloot. 

Al snel op achterstand
De Domstedelingen kwamen al snel op voorsprong na balverlies op het middenveld. Na een vlijmscherpe counter, waarbij Gyrano Kerk buitenspel stond, had Zakaria Labyad uiteindelijk twee pogingen nodig om keeper Andre Onana te verschalken. 

Ajax werd eindelijk echt wakker en nam het initiatief over van FC Utrecht dat rustig achterover leunde. De strijdlust werd beloond met een frommelgoal van Nick Viergever, hij was het meest wakker bij een klutssituatie. Het had de aanzet moeten zijn voor een offensief in de tweede helft dat er deels kwam maar zonder resultaat. 

Lees ook: Duif steelt de show tijdens Ajax - FC Utrecht

Weer Labyad
Keer op keer liep Ajax zich stuk op de goed georganiseerde verdediging van Utrecht. Amin Younes had misschien wel de beste kans op de 2-1 maar zijn linkerbeen bleek maar weer eens ongeschikt om mee te scoren. En dus gebeurde wat het grootste deel van de supporters al vreesde. 

Zakaria Labyad mocht voor FC Utrecht de trekker overhalen na opzichtig falen van de Ajax-verdediging: 1-2. Het seizoen is nog lang maar PSV kan zich bij winst vanavond tegen FC Twente verzekeren van een riante voorsprong van acht punten.

Ajax heeft op de tweede plek gezelschap gekregen van PEC Zwolle en AZ en wacht een nieuwe inhaalrace. Als het zich weet te herpakken tenminste.