Stad

'Eerste bierfietsen in stadsdeel West gesignaleerd'

6 november 2017, 10.27 uur · Foto: taxi1108

Whatsapp

Waar velen al bang voor waren, lijkt nu inderdaad te gebeuren: de bierfietsen die niet meer welkom zijn in het centrum, wijken uit naar andere stadsdelen.

Volgens De Westkrant zijn de eerste bierfietsen gesignaleerd in stadsdeel West. De wijkkrant kreeg meldingen binnen van rijdende kroegjes in onder andere het Westerpark, de Spaarndammerbuurt en op de Admiraal de Ruijterweg.

Verbod binnenstad is 4 dagen oud en alleen vandaag al bierfietsen in Westerpark, Spaarndammerbuurt en de Baarsjes. https://t.co/PFsL3tr28k

— Piet Rietman (@PietRietman) November 4, 2017

Verschillende politieke partijen in de stadsdeelcommissie van West waarschuwden eerder al voor een waterbedeffect als de bierfietsen uit de binnenstad verbannen zouden worden. D66-fractieleider Piet Rietman wil dat de mobiele cafeetjes ook verboden worden in zijn stadsdeel. Maar daar zou de overlast nu nog niet groot genoeg voor zijn.

https://t.co/fravbipQdV uit de Spuistraat (onderdeel van @Damtours) is vanuit het Westerpark gaan opereren lijkt het (foto via @Onikapvda) pic.twitter.com/i0WeBx70Zv

— Piet Rietman (@PietRietman) November 4, 2017

Vorige week besloot de rechter dat de gemeente de bierfiets mag verbieden in delen van de binnenstad. Dat verbod werd direct van kracht.

Whatsapp