112

Verdachten moordpartij Marrakesh zijn jeugdvrienden uit Zuidoost

6 november 2017, 14.43 uur · Aangepast 6 november 2017, 15.33 uur

Whatsapp

De twee verdachten die in Marokko zijn opgepakt voor de schietpartij in Marrakesh zijn twee jeugdvrienden uit Zuidoost. De 29-jarige Antilliaanse Amsterdammer Shardyone S. en de 24-jarige Edwin R.M. zijn geen onbekenden bij de politie.

Ze worden gezien als straatcriminelen, zo schrijft Het Parool. Tevens staat S. te boek als vuurwapengevaarlijk. De twee kwamen vaak in aanraking met de politie in Nederland. Op het strafblad van S. staan onder andere diefstallen, overvallen en een mishandeling. De recidivist zat meer dan eens vast en moest onlangs voor de rechter verschijnen in Tilburg en Leeuwarden. Het waren geen grote vergrijpen: huisvredebreuk en het niet tonen van een id. In het criminele milieu zouden de twee geen grote reputatie hebben.

Lees ook: Foto's van Amsterdamse verdachte schietpartij Marrakesh

De politie in Marrakesh meldde eerder dat de twee een week voor de moordpartij naar Marokko zijn afgereisd. Ze logeerden in twee hotels. Eén daarvan zat tegenover Café La Crème.

De daders hadden de eigenaar van de tent, Mustapha el F., of zijn broer op de korrel. In plaats daarvan werd een 26-jarige student doodgeschoten. El F. is een bekende Nederlandse crimineel die meerdere conflicten zou hebben, schrijft de krant.

Whatsapp