Daphne Koster volgt Marleen Molenaar op als manager vrouwenvoetbal Ajax

Daphne Koster is de nieuwe manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De 36-jarige oud-speelster volgt Marleen Molenaar op die werd ontslagen door de club.

'Na vijf jaar vinden wij het tijd voor een frisse wind en een nieuw gezicht om een vervolg te geven aan het werk van Marleen', zei directeur voetbalzaken Marc Overmars over het vertrek van Molenaar.

Koster speelde de afgelopen vijf jaar voor het eerste elftal van Ajax. Vorig seizoen won ze met de club de landstitel en de KNVB-beker. Koster wilde graag verder bij de club waar ze voor heeft gevoetbald. 'Ajax heeft me afgelopen zomer de mogelijkheid gegeven op verschillende afdelingen mee te gaan lopen. Het is voor mij heel mooi dat deze kans nu op mijn pad komt. Ook maatschappelijk gezien vind ik het mooi dat Ajax mij deze kans biedt. Dat zie je niet overal bij vrouwen die zwanger zijn. Het pleit voor de club', zegt ze op de site van Ajax.

Het vertrek van Molenaar verbaasde trainer Benno Nihom. 'Ik wist dat deze zaak speelde, maar dat zij per direct weg zou gaan had ik niet verwacht', zei hij in De Telegraaf. Molenaar was sinds het bestaan van het vrouwenelftal in 2012 de manager. 'We zullen niettemin verder moeten', voegt Nihom er nog aan toe.