Politiek

ChristenUnie: 'Stop met het gedogen van alcohol'

7 november 2017, 10.56 uur

Charlie Lou
Charlie Lou

Ze regeren het land, maar in de gemeenteraad hebben ze geen enkele zetel. De ChristenUnie hoopt daar bij de verkiezingen van volgend jaar verandering in te brengen. Want er is voor de christenen een hoop drank, drugs en prostitutie op te ruimen in stad.

Het wil de ChristenUnie alcohol helemaal verbieden. 'Mensen zijn te waardevol om in drugs, drank, gokken of prostitutie zichzelf, hun vrijheid en waardigheid kwijt te raken. Het gedogen van deze zaken is geen oplossing, het creëert alleen maar nieuwe problemen. Legalisering is al helemaal niet het antwoord', schrijft de partij in het Amsterdamse verkiezingsprogramma.

Lees ook: ChristenUnie Amstelveen gruwelt van 'demonisch' optreden op kerstavond

De partij wil het gebruik van alcohol 'actief tegengaan'. Bijvoorbeeld door de 'happy hours' in de horeca te verbieden. Ook ziet de ChristenUnie liever geen alcohol meer in sportkantines. Niet alleen klassieke verslavingen moeten bestreden worden, ook wil de ChristenUnie dat er gekeken wordt naar het voorkomen van gameverslavingen en het gebruik van synthetische drugs.

Gezinswoningen
De ChristenUnie wil zich ook inzetten tegen racisme ('De mens is geschapen naar het beeld van God'), voor vluchtelingen en de agrarische sector. Een ander speerpunt is - vanzelfsprekend - het gezin. De partij vindt dat ten minste 15 procent van de woningvoorraad uit eengezinswoningen moet bestaan.

Lees ook: ChristenUnie: 'Stop met schooluitjes naar de Wallen'

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam de ChristenUnie maar tientallen stemmen tekort voor een raadszetel. Lijsttrekker van de ChristenUnie is volgend jaar maart Don Ceder (28). Op plek vijf is Manuel Voordewind (23) te vinden, hij is de zoon van het Amsterdamse Tweede Kamerlid Joël Voordewind.