112

NL
V

Botsing tussen tram 24 en taxi in Zuid veroorzaakt door fout trambestuurder

9 november 2017, 23.35 uur · Aangepast 10 november 2017, 13.21 uur

De aanrijding tussen tram 24 en een taxi eind september is veroorzaakt door een fout van de trambestuurder. Dat concludeert het GVB na onderzoek.

Bij het ongeluk vielen drie gewonden. Twee daarvan hadden zware verwondingen. 'Het ongeluk heeft grote impact op de (direct) betrokkenen maar ook op de mensen in de buurt. Onze bestuurder van de tram is erg aangeslagen en wij zijn ook allemaal aangeslagen', schrijft het GVB in een brief aan buurtbewoners.

Uit het onderzoek van het GVB is naar voren gekomen dat het ongeluk is veroorzaakt door een fout van de trambestuurder. Deze heeft de stand van de wissel over het hoofd gezien. Omdat de wissel op linksaf stond, is de tram linksaf geslagen en daarbij in aanraking gekomen met de tegemoetkomende taxi en vervolgens ontspoord. Andere oorzaken van het ongeval sluit het GVB uit.

Er wordt nu gekeken door het GVB welke maatregelen er kunnen worden genomen om zulke ongelukken in de toekomst te voorkomen. Als tijdelijke maatregel zijn de wissels op de Stadionweg, ter hoogte van de Herculesstraat, vastgelegd en niet meer te bedienen. Trams kunnen hierdoor alleen nog maar rechtdoor rijden.

Het onderzoek van de politie naar het ongeluk loopt nog wel.