17-jarige ijsjesverkoper bedreigd met vuurwapen door overvaller in korte broek

De politie is op zoek naar een opvallende overvaller die op 9 september een ijswinkel aan de Heiligeweg beroofd heeft. De 17-jarige medewerker, die op dat moment alleen in de winkel was, werd onder schot gehouden terwijl hij de kas moest legen.

Van de overval, die rond 22:15 uur plaatsvond, zijn geen beelden. De dader is enkele minuten voor het incident wel in beeld gebracht door camera's die hangen in een zijstraat van de Heiligeweg. Tot twee keer aan toe loopt de man langs, de ene keer met een hoedje op en de andere keer zonder.

Rossig baardje en korte broek
Maar het is niet het enige dat opvalt aan de overvaller, vertelt Esther Izaks van de politie: 'Hij ziet er anders uit dan de meeste overvallers die wij zien'. De overvaller droeg naast het hoedje namelijk ook een korte broek. De overvaller wordt rond de 35 jaar oud geschat, hij is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang met een klein roodkleurig/rossig baardje en heeft hij kort haar. 

'Het zou het slachtoffer ontzettend helpen als hij weet dat deze man van straat is', aldus de politie. Mensen die meer weten over de zaak kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of 0800-7000.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie