Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wil nieuw ministadion voor 6000 bezoekers

10 november 2017, 19.09 uur

Ajax gaat op de plek waar nu P2 zit een nieuw stadion bouwen met een capaciteit voor 6000 bezoekers. Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering voor Aandeelhouders vandaag.

Het wordt volgens Ajax een topfaciliteit op Europees niveau. Er wordt 36,7 miljoen euro voor gereserveerd en krijgt voor nu de naam de Nieuwe Toekomst mee. Het huidige sportcomplex moet worden uitgebreid naar 15 velden, veel daarvan worden natuurgras. Het stadion moet in 2022 klaar zijn.

Kunstgras
Ook vertelde directeur spelersbeleid Marc Overmars tijdens de vergadering dat Ajax geen spelers meer gaat verhuren aan clubs met kunstgras. 'We hopen dat in de Eredivisie binnen twee jaar weer alleen op echt gras wordt gevoetbald. Als Ajax willen we nu al geen spelers meer verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Zo willen we een signaal afgeven', zei hij.

Winst
Na een financieel topjaar voor Ajax met bijna 50 miljoen euro winst, wordt ook voor dit seizoen groene cijfers verwacht. Dat komt onder andere door de verkoop van Sánchez.