Start van hoofdcontent

112

nl

Zwaargewonde na steekpartij in West, verdachte opgepakt

12 november 2017, 01.32 uur · Aangepast 12 november 2017, 13.40 uur

Bij een steekpartij op de Admiraal Helfrichstraat, vlakbij het Mercatorplein, is rond 23.45 uur een man zwaargewond geraakt.

Dat gebeurde vlak nadat het Mercatorplein, waar Marokkaanse voetbalsupporters zich ophielden, was leeggelopen vanwege de regen. Agenten die net aan het inpakken waren renden daarna naar de Admiraal Helfrichstraat.

Lees ook: 'Grimmige sfeer' op Mercatorplein: politie stuurt feestvierders naar huis

Meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam werden opgeroepen voor het slachtoffer. Hij is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen was de man er ernstig aan toe.

Pepperspray
De agenten konden iets verdererop, op een fietspad tussen de Admiraal Helfrichstraat en de Jan Evertsenstraat, de vermoedelijke dader aanhouden. Bij de aanhouding moesten ze pepperspray gebruiken.

Het vermoedelijke wapen dat bij de steekpartij gebruikt is lag vlakbij de dader. Waarschijnlijk was het slachtoffer een fietser, want vlakbij de man werd een fiets gevonden.

De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend. Volgens de politie zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat het incident te maken had met de onrust op het Mercatorplein. 

Update 11.15 uur
Het slachtoffer is na de steekpartij in het ziekenhuis overleden

Video: Inter Visual Studio

Zaterdagavond heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Admiraal Helfrichstraat. Hierbij is 1 persoon zwaargewond geraakt en 1 persoon is aangehouden. Politie doet onderzoek.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) November 12, 2017