112

Politie door het stof: Ammar onnodig hard naar de grond gewerkt

14 november 2017, 11.49 uur · Aangepast 14 november 2017, 12.40 uur · Foto: Facebook

Whatsapp

De politie gaat zijn excuses aanbieden nadat een staandehouding vorige week volledig uit de hand liep. Ammar Nayare probeerde bij het Centraal Station zijn trein te halen, maar werd onterecht door de politie naar de grond gewerkt. Het slachtoffer hield aan het voorval diverse verwondingen over in zijn gezicht.

Ammar rende vorige week maandag rond het middaguur richting het Centraal Station om zijn trein te halen. Agenten die hem zagen rennen, gingen achter hem aan omdat zij hem aanzagen voor een inbreker. Bij Droogbak werd hij staande gehouden. 'Er wordt daar veel ingebroken en we zagen drie jongens met capuchon op uit een woning rennen', aldus de politie.

Ammar schrijft op Facebook dat hij zich legitimeerde en keurig aan ieder bevel voldeed. Ook de politie bevestigt dat het gesprek dat daarop volgde nog goed ging. Volgens Ammar werd hij daarna in zijn maag gestompt, werd hij bij zijn nek gegrepen en werd hij naar de grond gewerkt waarbij zijn gezicht over de grond schuurde. 'Volgens de politie zie ik eruit als een stereotype iemand die in drugs handelt of inbraken pleegt.'

Verkeerd gehandeld
'Het is onnodig uit de hand gelopen', zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. Volgens de woordvoerder wilde het slachtoffer zijn hand niet uit zijn zak halen. 'We hebben verkeerd gehandeld. We vinden het heel vervelend dat deze man deze verwondingen heeft opgelopen.'

De politie zegt het slachtoffer op korte termijn uit te nodigen voor een gesprek. 'We willen onze excuses aanbieden.' Ammars advocaat heeft inmiddels een klacht bij de politie ingediend. Die klacht wordt door de politie onderzocht.

Whatsapp