Stad

NL
V

Stad eert Bond van Volkstuinders met onderscheiding

14 november 2017, 12.41 uur · Aangepast 14 november 2017, 17.31 uur

Wethouder Laurens Ivens reikt donderdagmiddag de Jubileumpenning uit aan de Bond van Volkstuinders. De club viert dit jaar z'n honderdste verjaardag.

Veel Amsterdammers hebben wel een groen oasetje aan de rand van de stad. Daarom laat de Bond van Volkstuinders het eeuwfeest niet zomaar voorbij gaan. Zo was er van de zomer al een tentoonstelling in het Stadsarchief.

Lees ook: Tentoonstelling over honderd jaar volkstuintjes in de stad

Donderdagmiddag wordt het feestjaar afgesloten en krijgt de bond een bijzonder cadeautje van de gemeente. De Jubileumpenning is een van de zes gemeentelijke onderscheidingen. De volkstuinders zijn er blij mee. 'Het is een stukje erkenning. We hopen dat we nog honderd jaar blijven bestaan', zegt een woordvoerder.

De Bond van Volkstuinders heeft 6000 leden. Ieder lid is een tuintje, maar veel meer mensen maken er gebruik van. En dan zijn er ook nog eens 3000 Amsterdammers die op de wachtlijst staan voor een tuintje. De bond denkt dan ook zelf aan uitbreiding, terwijl de stad juist verdicht. 'Er komt druk te staan op de volkstuinen. Wij staan voor handhaven wat er is en bij voorkeur uitbreiden', aldus de woordvoerder.