Münire Manisa weg bij PvdA omdat 'het nooit goed genoeg is'

Münire Manisa is weg bij de PvdA omdat ze het gevoel heeft 'dat het nooit goed genoeg is'. Ook kan ze zich niet meer verenigen met de partijcultuur en vindt ze dat haar onrecht is aangedaan door de partij.

Gisteren maakte Manisa via Facebook bekend dat ze haar lidmaatschap bij de partij heeft opgezegd. Ze werd als rijzende ster gezien, tot beste raadslid van Noord-Holland gekozen en ze werd zelfs gevraagd voor de kieslijst.

Lees ook: Münire Manisa (PvdA) keert eigen partij de rug toe: 'Gaat om onze partijcultuur'

Toch kwam ze daar uiteindelijk niet op terecht. 'Na het eerste gesprek kreeg ik om onsamenhangende redenen te horen dat de partij niet met mij verder zou gaan en dat ik ook niet op de lijst mocht', zegt ze. De reden: ze zou niet verbindend genoeg zijn. En dat terwijl ze als eerste moslima in het COC-bestuur zit en ze zich inzet voor de LHBT-gemeenschap.

'Nooit goed genoeg'
Ook zou de partij zich afvragen of ze het taaie handwerk wel aankan. 'Ik heb het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Ik heb het voor lief genomen dat ik dreigementen kreeg en een nep-poederbrief ontving, want ik was niet voor mezelf maar voor de samenleving bezig. Maar als ik dit accepteer, dan kan ik niemand meer vragen om op te komen voor zichzelf.'

De PvdA vindt haar vertrek jammer, maar kan vanwege de vertrouwelijkheid van de procedure niet reageren. Wat Manisa nu wil gaan doen, weet ze nog niet. 'Ik weet wel dat ik me wil blijven inzetten voor mensen, voornamelijk in Nieuw-West. Daar zijn nog heel veel dingen te doen.'

Niet naar DENK
En een overstap naar DENK, die de PvdA juist in Nieuw-West wegvaagde? 'Dat zie ik niet gebeuren.'