Vermoorde Karima moest in Osdorp urenlang vechten voor leven

In mei 2016 werd de 35-jarige Karima Benkal Talid dood gevonden in een wooncomplex voor vluchtelingen en asielzoekers in Osdorp. Nu blijkt dat de vrouw urenlang op de grond heeft gevochten voor haar leven terwijl haar twee huisgenoten, de verdachten, erbij waren.

Dat werd duidelijk tijdens de rechtszaak, die vandaag diende. Vandaag zou de laatste zittingsdag zijn, maar omdat de verklaring van de 40-jarige hoofdverdachte Houssine M. meer tijd in beslag neemt dan verwacht, loopt de zaak enorm uit.

Lees ook: Moord? Of uit de hand gelopen ruzie? Verdachten moord Osdorp voor de rechter

Houssine M. was de zwager van Karima. Samen woonden ze met de 22-jarige vriendin van Houssine, Fatima R., en nog twee broers van M. in een appartement. Dat zorgde voor spanningen en zou tot ruzie hebben geleid in de familie. Die ruzie liep compleet uit de hand.

Alleen achtergelaten
Op bewakingsbeelden is te zien dat een ruzie in de woning zich verplaatste naar de trap. Karima was op dat moment al gewond en braakte, gromde en schreeuwde. Houssine belde zijn vriendin, die langs kwam om hem te helpen. Samen lieten ze Karima achter. Ze overleed ter plekke.

Volgens de advocaat van Houssine schakelde hij geen hulp in omdat hij illegaal in Nederland verbleef en daarom de politie niet kon bellen. Daarnaast beheerste hij de taal niet en kende hij het alarmnummer niet. Volgens Houssine was het dus geen opzet, maar het Openbaar Ministerie denkt daar anders over.

Voorbedachte rade
Houssine stuurde bijvoorbeeld medeverdachte Fatima ook een bericht waarin stond dat hij Karima ging afmaken. Daarom denkt het OM dat er sprake is van voorbedachte rade, zegt Justine Asbroek van het OM.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie