Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel Oost: 'Meer doen om Jeugdland veilig open te houden'

16 november 2017, 11.40 uur · Aangepast 17 november 2017, 10.26 uur

Stadsdeel Oost gaat kijken wat nog meer gedaan kan worden om Jeugdland veilig open te houden. Dat zegt bestuurder van stadsdeel Oost Thijs Reuten in een reactie op het vermeende kindermisbruik dat plaats zou hebben gevonden bij Jeugdland.

Lars de R. wordt verdacht van het misbruik van vijf kinderen in Nederland en zes in India. Hij was in de zomer van 2015 tot de zomer van 2017 werkzaam bij Jeugdland. Daar zou ook misbruik hebben plaatsgevonden. Er wordt onderzocht of De R. meer slachtoffers heeft gemaakt bij Jeugdland.

Lees ook: Finalist Holland's Got Talent ook verdacht van kindermisbruik bij Jeugdland in Oost

Grote klap
'Dit nieuws van de politie heeft ons geschokt', zegt een woordvoerder namens Reuten. 'Wij doen ons uiterste best om Jeugdland een veilige plek te laten zijn en daar zetten velen zich dagelijks voor in. Dit is dan ook een grote klap. We moeten het politie onderzoek afwachten om precies te weten wat er gebeurd is, maar we gaan natuurlijk kijken of we nog meer kunnen doen om Jeugdland veilig open te houden.' Waar met 'nog meer doen' op gedoeld wordt is niet bekend.

Jonge jongens
De R. gaf regelmatig workshops bij Jeugdland. Op verzoek van de politie deed de gemeente tot afgelopen week geen mededeling over de zaak. Nadat De R. is aangemerkt als verdachte, is hij niet meer actief geweest. Hij wordt verdacht van het maken en bezig van kinderporno en ontucht met jonge jongens.