Start van hoofdcontent

112

nl

Fietsenmaker houdt scheur in schedel over aan ruzie over rekening reparatie

20 november 2017, 09.50 uur

Een man die in juni dit jaar een eigenaar van een brommerzaak ernstig mishandelde, is er met een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf vanaf gekomen.

De 40-jarige verdachte kreeg ruzie met een werknemer van de zaak en later met de eigenaar over de rekening van een scooterreparatie. Daarop sloeg hij de fietsenmaker op het hoofd met een tas met daarin een zware metalen cilinder.

Scheur in schedel
Het bleek een klap met grote gevolgen te zijn. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op en houdt daar nog lang last van: zowel psychisch en lichamelijk als in de vorm van een litteken. 

Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 180 uur tegen de 40-jarige man. Daar deed de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van twee maanden bovenop met een proeftijd van twee jaar. 'We rekenen het de verdachte zwaar aan dat hij er voor heeft gekozen om op een dusdanig agressieve wijze te reageren op een conflict over een scooterreparatie', aldus de rechtbank. 

Twee keer eerder veroordeeld
Opmerkelijk in de zaak is dat de verdachte in 2011 en 2012 ook al werd veroordeeld voor geweldsdelicten. 'De reclassering concludeert dat er een patroon is inzake agressiedelicten. Verdachte heeft hiervoor in het verleden al een behandeling van 31 maanden afgerond.'

Maar omdat de man 'al enige tijd niet meer met justitie in aanraking is geweest', inmiddels een eigen bedrijf is gestart, is het wat de rechtbank betreft niet nodig om hem tot een celstraf te veroordelen. Wel moet hij nog schadevergoeding betalen van 2.500 aan het slachtoffer.