Start van hoofdcontent

112

nl

Nabestaanden slachtoffer metromoord zijn boos op gemeente en AMC

20 november 2017, 16.02 uur · Aangepast 20 november 2017, 17.50 uur · Foto: Aloys Oosterwijk

De nabestaanden van de man die deze zomer in een metro op station Venserpolder werd doodgestoken, zijn boos op de gemeente en het AMC. Maar de partijen gaan wel in gesprek zodra het rapport over het handelen van het AMC er is. Dat zal begin december zijn.

'De ouders van de 38-jarige man zitten met heel veel vragen en begrijpelijke boosheid', zegt locoburgemeester Eric van der Burg die de nabestaanden vorige week bezocht. 'Zij zijn er nog helemaal kapot van, ik ga volgende maand ook nog langs bij de partner van deze man. Dit zal mogelijk samen met de waarnemend burgemeester (Jozias van Aartsen red.) gebeuren.' 

Lees ook: Waarom kon metromoord-verdachte met zelfstandig verlof?

Onderzoek AMC in december klaar
Het slachtoffer werd op 27 juli vanuit het niets neergestoken, verdachte 27-jarige Philip O. was die dag op zelfstandig verlof. Het AMC kondigde in oktober een onderzoek aan door het GGZ naar de gang van zaken.

'Dat is nog niet afgerond, dat zal rond begin december klaar zijn', aldus Van der Burg. 'Maar het is nog niet duidelijk wat daarvan gedeeld gaat worden. Informatie over de patiënt kan niet publiekelijk gedeeld worden.' 

Lees ook: Verdachte metromoord blijft langer vast en wordt geestelijk onderzocht

Wel is er een afspraak met vertegenwoordigers van de nabestaanden en het AMC gemaakt voor een gesprek.' Waarom Philip O. gedwongen opgenomen was op de psychiatrische inrichting van het AMC is nog niet duidelijk. Tijdens zijn verblijf vorig jaar mishandelde hij nog een verpleegkundige, in de zaak is een aangifte gedaan.