Rokers gaan nog één laatste sigaretje roken op de pont

Nog een paar weken en dan is 't voorbij voor de rokende stedelingen. Vanaf 1 januari 2018 is het namelijk niet meer toegestaan om op het achterdek van de pont een sigaretje op te steken. Reden genoeg om met alle rokers op 10 december één laatste peuk te nuttigen.

Althans, dat willen de tegenstanders van de brug over 't IJ. 'Het lijkt ons superleuk om 10 december met alle rokers op het achterdek van de pont met elkaar nog een sigaretje te roken. Uiteraard maken wij van deze gelegenheid gebruik om te laten weten dat wij helemaal geen brug willen.'

Het moet een gezellig samenkomen zijn, want de organisatie vraagt of iedereen een lekker drankje en een chippie meeneemt: 'Goede sfeer en een leuk praatje. Wij hopen op een grootse opkomst'!

Lees ook: Rookverbod op ponten over het IJ

Wel wordt nog gezocht naar iemand die het geheel 'met een muziekje kan ondersteunen.' 

Aanspreken
Instapbegeleiders zullen vanaf 2018 reizigers wijzen op de nieuwe regels, en hen erop aanspreken als ze toch een sigaret opsteken. Bovendien komen er stickers, posters en borden op en rond de pont te hangen.

De gemeente probeert al langere tijd roken in de stad terug te dringen. Zo mogen ambtenaren die roken pas een sigaret opsteken als zij verder dan twintig meter van het stadhuis zijn. Ook zijn er geen rookruimtes meer in de gebouwen van de gemeente.