Stad

NL
V

Hadewych Minis en Hanna Verboom nemen vluchteling in huis

21 november 2017, 17.46 uur · Aangepast 21 november 2017, 17.58 uur

Morgen nemen verschillende BN'ers tijdens de Nacht van de Vervanging een vluchteling in huis. Onder anderen actrices Hadewych Minis en Hanna Verboom en schrijfster Saskia Goldschmidt willen zo een nacht onderdak geven aan vluchtelingen zonder verblijfsvergunning.

Het ASKV, een steunpunt voor vluchtelingen, wil zo een gezicht aan vluchtelingen geven. Ze worden normaal gesproken opgevangen in opvanglocaties, maar als 'vervanging' kunnen de vluchtelingen een nachtje bij de BN'ers terecht. In 2006 en 2015 werd al eerder zo'n nacht georganiseerd, volgens het steunpunt was dat een bijzondere ervaring.

Lees ook: VVD wil nieuw kraakpand asielzoekers ontruimen: 'Jouw toekomst is niet hier'

Naast Hadewych Minis, Hanna Verboom en Saskia Goldschmidt, vangen ook presentator Joost Prinsen, journalist Frenk van der Linden en raadslid Jasper Groen vluchtelingen op.

Lees ook: Anderhalf miljoen euro opgehaald tijdens nachtelijke tocht voor de vluchteling

Tijdens de nacht wordt ook stilgestaan bij de actuele politieke ontwikkelingen rondom vluchtelingen. Dit jaar staat de nacht daarom in het teken van het nieuwe regeerakkoord. Volgens de organisatie is het paragraaf over asielzoekers erg hard en vooral gericht op het afweren en uitsluiten van vluchtelingen.