Start van hoofdcontent

112

NL
V

Liquidaties en schietpartijen: de criminele loopbaan van rapper JayJay

23 november 2017, 10.12 uur · Aangepast 23 november 2017, 11.38 uur

JayJay of Djagga Djagga het zijn de bijnamen van rapper, en bekende uit de Amsterdamse onderwereld, Jason L. De oud-voorman van rapformatie Green Gang uit de Bijlmer hoort vandaag of hij de cel in moet. Volgens het Openbaar Ministerie is Jayjay de opdrachtgever van de liquidatie van crimineel Abderrahim Belhadj.

'Appie' Belhadj werd in mei 2016 met negen kogels doodgeschoten in een portiek van de flat Kikkenstein. Jason L. zou Belhadj naar de flat gelokt hebben met een serie appjes. Maar de liquidatie van Belhadj is zeker niet de eerste keer dat Jason L. in aanraking komt met justitie. Al op 17-jarige leeftijd wordt hij voor het eerst veroordeeld voor een gangster-achtige aanslag op een rivaliserende groep uit Zuidoost.

Lees ook: Moord in flat Kikkenstein: appte Jayjay het slachtoffer voor de liquidatie of voor een wilde nacht met vrouwen?

Liquidatie  Amsterdamse 'Scarface'
In latere jaren blijft de naam van Jason L. opduiken in meerdere afrekeningen en schietpartijen in het criminele circuit. Zo zat hij aan tafel met de Amsterdamse drugshandelaar Samir 'Scarface' Bouyakhrichan toen deze topcrimineel in een café in Zuid-Spanje van dichtbij werd doodgeschoten. Zelf is JayJay mogelijk ook aan een moordaanslag ontsnapt toen in Osdorp bordenwasser Augustine Nyantakyi werd doodgeschoten.

Lees ook: Van liquidatie verdachte rapper Jayjay brengt pikante videoclip uit op dag rechtszaak

AT5 zette de schimmige carrière van Jason L. voor je op een rij in een video.