Start van hoofdcontent

Politiek

nl

College gaat akkoord met plannen voor megawijk Haven-Stad

23 november 2017, 11.08 uur

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag ingestemd met de plannen voor de ontwikkeling van Haven-Stad, een nieuw stadsdeel waar 40.000 tot 70.000 woningen gebouwd gaan worden. Die woningen gaan gebouwd worden in het Westelijk Havengebied binnen de ring, aan de overkant van het IJ in Noord en rond Station Sloterdijk.

De bouw van Haven-Stad gaat vele tientallen jaren duren. In totaal moeten er meer dan 150.000 mensen gaan wonen en werken in het nieuwe stadsdeel. 'De afgelopen maanden is met verschillende partners hard gewerkt aan de plannen voor Haven-Stad', zegt verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg. 'Zorgvuldigheid en samenwerking met de zittende bedrijven is cruciaal bij het ontwikkelen van een wijk ter grootte van de stad Leiden. Het wordt niet zo maar een wijk. We bouwen met elkaar een wijk in een industrieel gebied met een rauw randje aan het water. Dat is uniek.'

Bekijk ook de animatie: woon jij straks in de Amsterdamse haven?

Nu het college heeft ingestemd met de plannen, ligt de bal bij de gemeenteraad. Als ook de raad instemt dan zijn de plannen definitief. Overigens wordt er al gebouwd aan Haven-Stad. Rond Station Sloterdijk zijn de eerste projecten van start gegaan.

AT5 maakte een special over Haven-Stad. Wil je meer weten over het 'nieuwe' stuk Amsterdam, check dan www.at5.nl/havenstad.