Start van hoofdcontent

112

nl

'Slachtoffer schietpartij Kattenburgerkade is 19-jarige Ayman Mouyah'

23 november 2017, 12.12 uur · Aangepast 23 november 2017, 14.39 uur · Foto: Inter Visual Studio

Het slachtoffer van de schietpartij afgelopen nacht aan de Kattenburgerkade is een 19-jarige Amsterdammer. Het zou gaan om Ayman Mouyah, zo meldt Het Parool. Drie andere mannen raakten gewond. Dit meldt de politie.

De drie stonden in een groepje van vier à vijf mannen en zijn 18 en 19 jaar oud. Er zou vijf of zes keer geschoten zijn. Het zouden jongens uit de buurt zijn, zeggen getuigen tegen AT5. Ook Het Parool meldt dat hij met zijn familie in de buurt woonde.

Het slachtoffer kickbokste bij een sportschool in de buurt, schrijft de krant. Hij bokste ook een aantal wedstrijden, maar of hij dat nog altijd deed, is niet bekend.

Lees ook: Dode en gewonden bij schietpartij in Centrum

In de nacht van woensdag op donderdag werd er rond 0.50 uur een schietpartij gemeld aan de Kattenburgerkade in het Centrum. Een man schoot op het groepje mannen, waarbij de 19-jarige dodelijk werd getroffen. De mannen die gewond raakten waren aanspreekbaar en zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Even verderop werd een mogelijke vluchtscooter gevonden. Deze is door de politie onderzocht.

De recherche is direct een onderzoek gestart. Naar de precieze toedracht tast de politie nog in het duister. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.