Start van hoofdcontent

112

NL
V

Rapper JayJay: 'Ze schuiven moorden in mijn schoenen, die mensen zijn gek'

23 november 2017, 19.14 uur · Aangepast 23 november 2017, 19.30 uur

Jason 'Jay Jay' L. zou wat zijn advocate Manon Aalmoes betreft in beroep moet gaan. Hij werd veroordeeld tot 14 jaar celstraf, zelf was JayJay niet aanwezig maar hij liet vandaag wel van zich horen.

Lees ook: Liquidaties en schietpartijen: de criminele loopbaan van rapper JayJay

De rechtbank acht bewezen dat Jason L. schuldig is aan het medeplegen van de moord. Zo was er volgens de rechter sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen Jason L. en de schutter. 'Maar er is geen schutter, countert Aalmoes. 'Je praat over samenwerken, maar met wie dan?'

'Zelf vind ik het onbegrijpelijk dat op basis van dit dossier men tot een veroordeling komt', gaat Aalmoes verder. 'Ik vind het juridisch en ook gewoon gelet op de feiten dat hier echt een keiharde vrijspraak moet volgen.'

Lees ook: Van liquidatie verdachte rapper Jayjay brengt pikante videoclip uit op dag rechtszaak

'Ze zeggen: ik ben schurk, zeggen ik ben lokker'
JayJay zelf liet vandaag de uitspraak aan zich voorbij gaan. 'Ik ga nu naar hem toe en ik ga hem adviseren in hoger beroep te gaan', zegt Aalmoes.

De rapper liet overigens wel op een andere manier van zich horen. Net als twee weken geleden, op de dag van de eis, publiceerde hij ook vandaag weer een nieuw nummer op Youtube: 'Ze zeggen'. 'Ze schuiven moorden in mijn schoenen, die mensen zijn gek', aldus JayJay. 'Ze zeggen, ik bestuur een peloton met murders':