Start van hoofdcontent

112

nl

Politie: Schietpartij Kattenburgerkade vermoedelijk geen liquidatie

23 november 2017, 19.35 uur

De politie gaat er momenteel vanuit dat de schietpartij van gisteravond op de Kattenburgerkade geen liquidatie is. 'Het heeft er alle schijn van dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict is geweest', zegt een woordvoerder.

De recherche heeft al een idee wat er precies is gebeurd voorafgaand aan de schietpartij. 'Maar vanwege het stadium van het onderzoek kan ik daar niets over zeggen', legt de politiewoordvoerder uit.

Meerdere schoten
Iets voor 01.00 uur vannacht opende een man het vuur op een groepje van vier a vijf mannen dat nabij het Scheepvaartmuseum stond. Volgens getuigen werden er meerdere schoten gelost. Het slachtoffer dat door de schietpartij om het leven kwam is de 19-jarige Ayman Mouyah. 

Lees ook: Dode en gewonden bij schietpartij in Centrum

'Ik hoorde drie schoten. Ik ging kijken op het balkon. Ik zag ze daar liggen en gasten rondlopen. Ik zag er eentje liggen tussen de bosjes. Ik zeg tegen hem: ''is er wat aan de hand?'' maar die kon niet meer praten. De politie kwam er toen al aan', beschrijft een getuige.

'Ik zag iemand gereanimeerd worden'
Een andere getuige: 'Ik hoorde vannacht ruzie op straat. Mijn hond sloeg aan en daar werd ik wakker van. Ik reageerde er eerst niet op omdat er wel vaker ruzie is hier. Toen ben ik m'n balkon opgegaan en toen zag ik dat er gereanimeerd werd op straat. Onder mijn box lag ook iemand op straat.'

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij Kattenburgerkade is 19-jarige Ayman Mouyah'

Na de schietpartij is nog naar de dader gezocht, maar die kon niet worden aangehouden. Wel  werd er verderop een vermoedelijke vluchtscooter gevonden. Volgens getuigen zijn de slachtoffers bekenden uit de buurt. Ze zijn allemaal 18 of 19 jaar. Een bewoner zegt: 'In de avond staan er hier altijd groepjes. Als ik mijn hond uitlaat van die jongetjes zes a zeven man. Maar ik heb er geen last van.'

Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken worden opgeroepen om zich te melden.