112

NL
V

Verdachte (39) aangehouden voor dodelijke schietpartij Kattenburg

23 november 2017, 22.29 uur · Aangepast 24 november 2017, 17.07 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De politie heeft vanavond een 39-jarige verdachte aangehouden voor de schietpartij van vannacht aan de Kattenburgerkade. Daarbij kwam de 19-jarige Ayman Mouyah om het leven en raakten drie anderen gewond.

Een man opende vannacht iets voor 01.00 uur het vuur op een groepje van vier a vijf mannen die vlakbij het Scheepvaartmuseum stond. Volgens getuigen werden er meerdere schoten gelost. Na de schietpartij sloeg de dader op de vlucht. Iets verderop werd de vermoedelijke vluchtscooter gevonden. Getuigen zeggen dat de slachtoffers bekenden uit de buurt zijn.

Lees ook: Dode en gewonden bij schietpartij in Centrum

De verdachte is door de politie in Amsterdam opgepakt. De recherche heeft al een vermoeden wat er precies op straat is gebeurd. 'Maar vanwege het stadium van het onderzoek kan ik daar niets over zeggen', zei een politiewoordvoerder eerder vandaag. Ook liet hij weten dat er momenteel niet van een liquidatie wordt uitgegaan.

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij Kattenburgerkade is 19-jarige Ayman Mouyah'

De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. De politie zegt voorlopig geen verdere mededelingen te doen over de schietpartij.