SP nomineert 'vastgoedprins' Bernhard als 'huisjesmelker van het jaar'

Ze hadden de bokaal liever persoonlijk aan hem overhandigd, maar het zal prins Bernhard niet ontgaan dat hij door de SP en diens jongerenafdeling ROOD is genomineerd voor de titel 'Huisjesmelker van het jaar'.

Vorige week werd bekend dat Prins Bernhard een kleine zeshonderd panden in bezit heeft, waarvan zo'n 350 in Amsterdam. Daarmee is de vastgoedprins volgens de SP en Rood medeverantwoordelijk voor de stijgende huizenprijzen in de stad. 

Lees ook: Prins Bernhard 'vastgoedprins' van Amsterdam met 349 panden

'Wij vinden dat dat niet kan in een stad waar de woningnood superhoog is, dus daarom nomineren wij hem als 'huisjesmelker van het jaar', legt Lisa de Leeuw van ROOD voor de deur van Pinnacle BV aan AT5 uit.  

Zakenpartner
Helaas voor Lisa en haar kameraden is de vastgoedprins zelf niet aanwezig. Zijn zakenpartner Menno de Jong is er wel, en neemt de kartonnen bokaal ietwat argwanend in ontvangst. 'Bedankt', krijgt de De Jong er nog net uit voordat hij de deur achter zich dichttrekt. 

Lees ook: Kamervragen over prins Bernhard: 'Gaat om morele verantwoordelijkheid'

Of de prins de bokaal ook daadwerkelijk in handen krijgt, is nog maar de vraag. 'Ik weet zeker dat hij het te horen krijgt. Maar ik weet niet of dat via deze meneer is of op een andere manier', vertelt Lisa.

Geruststellende boodschap
Dan verschijnt De Jong toch nog even in de deuropening, en blijkt hij ook nog eens geruststellende boodschap te hebben: 'Alles wat we ontvangen, overhandigen we.'

Huurders kunnen hun huisbaas komende maand nog nomineren voor 'Huisjesmelker van het jaar'. In februari wordt bekend wie er met de oneervolle titel aan de haal gaat.