Sinkgraven gaat zich richten op volgend seizoen

Daley Sinkgraven is waarschijnlijk tot het einde van dit seizoen uit de running door zijn knieblessure. Hij richt zich al op volgend seizoen.

Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Hij is nu in Duitsland waar hij wordt geopereerd aan zijn knie. 'Vaclav Cerny is hier geopereerd en Klaas-Jan Huntelaar heeft uit zijn Schalke 04-tijd ook goede ervaringen met dit ziekenhuis', zegt de verdediger tegen de krant. Vandaag wordt hij al geopereerd.

Lees ook: Daley Sinkgraven na operatie opnieuw maandenlang aan de kant

Sinkgraven kampt al een tijdje met de knieklachten. Het begon tijdens het thuisduel vorig seizoen tegen Schalke 04. Hij miste hierdoor de Europa League-finale. Voor het huidige seizoen ging het opnieuw mis in een duel tegen Werder Bremen. De derde keer was het tegen het eveneens Duitse Borussia Mönchengladbach. 

'De verwachting is dat ik minimaal drie maanden nodig heb om terug te keren. Maar ik richt me in principe op volgend seizoen. Alles wat eerder komt, is mooi meegenomen', zegt Sinkgraven. 

Trainer Keizer zei na de zege tegen Roda JC (5-1) in de transferperiode te willen gaan zoeken naar een opkomende linksback.