Familie Nouri richt stichting voor hem op

De familie van Abdelhak Nouri gaat een stichting voor de voormalig voetballer oprichten. Doelstelling is om validen en minder validen met elkaar te laten spelen en sporten. Ook hoopt de familie met de stichting het goede karakter van 'Appie' te benadrukken.

Dat meldt De Volkskrant. Volgens de krant had de inmiddels overleden burgemeester Eberhard van der Laan al toegezegd om in de Raad van Advies van de stichting plaats te nemen.

Het idee om validen en minder validen meer met elkaar te laten spelen en sporten komt voort uit de laatste keer dat Abdelhak Nouri met zijn broer Abderrahim voetbalde in Amsterdam. Appie had daarbij twee lichamelijk beperkte jongens uitgenodigd om met zijn team mee te doen.

Lees ook: Broer Nouri zit iedere dag aan ziekenhuisbed: 'Af en toe besef ik het niet'

Second opinion
De familie hoopt nog steeds op verbetering van de situatie. Zij vroegen een second opinion van een neurochirurg in Miami. Over de uitkomst wil de familie geen mededelingen doen. Hoewel zij een goede verstandhouding hebben met Ajax, willen zij van de club meer weten wat er in Oostenrijk precies is gebeurd. Ook over de behandeling op het veld.

Op zaterdag 8 juli zakte de 20-jarige middenvelder tijdens de wedstrijd Bremen - Ajax in elkaar met hartritmestoornissen. Hij werd op het veld enige tijd gereanimeerd waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele dagen later werd bekend dat het incident ernstige en blijvende hersenschade heeft veroorzaakt.

Hij zal waarschijnlijk de rest van zijn leven aan een bed gekluisterd zijn.